News

Check out market updates

Garsoniere Pucheni

Tinerii care s-au saturat sa locuiasca impreuna cu parintii sau intr-o camera de camin, ori sa imparta cu inca 2-3 colegi un apartament in chirie prefera de cele mai multe ori sa faca un efort si sa isi cumpere propria garsoniera. Suma pe care ar plati-o pentru chirie ar fi aproape echivalenta cu cea platita lunar in cazul unui credit, ai ales daca este vorba de Prima Casa. De obicei, criteriile pe care acestia le iau in calcul, excluzand evident, pretul garsonierei respective, sunt aproprierea de mijloacele de transport in comun, aproprierea de centrul Bucurestiului, de facultatea la care studiaza, si, de ce nu, de locurile de distractie. Centrul Vechi este punctul de reper in ultimul caz.

Sectorul 5 al Capitalei, si mai exact strada Pucheni, ofera o varietate destul de mare de garsoniere care respecta criteriile de mai sus. Amplasarea la cateva minute de Centrul Comercial Unirea, deci de kilometrul Zero al Bucurestiului ii da un avantaj din start. Strada Pucheni este legata de restul Capitalei prin cel putin 10 mijloace de transport in comun, iar de-a lungul ei se gaseste cam tot ce iti trece prin cap, de la magazine non-stop pana la florarii sau sedii de banci. Oferta de apartamente este extrem de variata, in zona fiind construite inclusiv blocuri care contin strict garsoniere. Strada Pucheni este oricum una dintre cele mai noi din Bucuresti, majoritatea blocurilor fiind construite dupa celebrul cutremur din 1977, cel care a devenit punct de reper pentru oricine isi doreste sa isi cumpere o locuinta. Astfel incat, prezenta vreunei buline rosii, cele care arata riscul de prabusire in cazul unui cutremur, este exclusa la oricare dintre cladirile de pe strada Pucheni.

Mai mult de atat, au aparut in ultimii ani chiar si ansambluri rezidentiale nou noute cu garsoniere cochete de dimensiuni variate. Deci, mai pe scurt, pentru orice buget. Cu preturi care pleaca de la un pic peste 20.000 euro, deci chiar mai putin decat cer unii proprietari de garsoniere din blocurile vechi de pe strada Pucheni. Si cum majoritatea tinerilor nu isi permit sau nu au timp sa isi amenajeze noua locuinta, garsonierele sunt deja finisate cu gresie si faianta importata din Italia, cu parchet de cea mai buna calitate importat din Germania, dar si cu obiecte sanitare si centrala termica. De exemplu, pentru garsonierele din Dream Residence  raportul pret-calitate este unul excelent. O garsoniera de 28 metri patrati costa aproximativ 24.000 euro, iar una de 38 metri patrati mai putin de 28.000 euro. Ce inseamna asta? O camera de 14,45 mp; o bucatarie de 7 mp; o baie de 4,4 mp; un hol de 5,4 mp, dar si o terasa de 7 m.p., adica un spatiu mai mult decat suficient pentru o masuta de cafea si un mic balansoar in care sa te relaxezi la o cafea in zilele de vara. Sau in care domnisoarele isi pot amenaja o minigradina cu ghivece de flori. Ce isi poate dori mai mult un tanar aflat la inceput de drum?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *